Grip op jouw financiële situatie? Hoe Lekker Werk Jij helpt

29 maart 2022

Weet jij precies hoeveel er maandelijks binnenkomt en hoeveel je uitgeeft? En als bijvoorbeeld je wasmachine kapot gaat, heb je dan wat geld achter de hand om een nieuwe te kopen? Wil je weten of jij financieel ‘fit’ bent? Of wil je meer grip op je geld? 

Het is deze week, van maandag 28 maart t/m vrijdag 1 april, de Week van het Geld. Financieel gezond zijn zonder geldzorgen, dat willen we allemaal. Helaas zijn financiële problemen een veelvoorkomende zorg. Bij bijna 1 op de 100 Nederlanders ontstaan jaarlijks problematische schulden. Dat brengt veel stress en schaamte met zich mee. Met als gevolg dat er niet over wordt gesproken, terwijl dit juist zo belangrijk is.

Heb jij geldzorgen en wil je hier hulp bij ontvangen?

Geef dit dan aan bij jouw leidinggevende, een vertrouwenspersoon of iemand anders binnen Facilicom Group die voor jou vertrouwd voelt. Zij kunnen jou dan aanmelden voor een consult met één van de financiële specialisten vanuit adviesbureau 'De Sociale Raadsvrouw'. Facilicom Group werkt al ruim zes jaar met 'De Sociale Raadsvrouw' samen en zij staan klaar om jou te helpen.

Zelf aan de slag

Ook Geldfit kan hulp bieden. Zo kun je zelf direct een anonieme test maken en ontvang je binnen 2 minuten een persoonlijk advies over hoe jij grip op je geld kunt krijgen. De test bevat vijf korte vragen over jouw financiële situatie. Op basis van jouw antwoorden krijg je tips of hulp als dit nodig is. Ook bij jou in de buurt zijn vrijwilligers en organisaties die jou kunnen helpen jouw geldzaken gezond te houden.

Je kunt ook direct met Geldfit in contact komen via 0800-8115 (gratis). Zo heb je direct telefonisch contact met vrijwilligers of organisaties die jou helpen met jouw geldzorgen.

‘Ik heb genoeg inkomsten, maar ik vind het moeilijk om niet al mijn geld op te maken. Door Geldfit heb ik meer inzicht in mijn uitgaven en kan ik online om hulp vragen.’ Lisa

‘Ik had een betalingsachterstand bij mijn zorgverzekering. Het is de eerste keer dat ik in zo’n situatie terecht ben gekomen. Via Geldfit kwam ik uit bij een welzijnsorganisatie. Zij hebben me geholpen. Voor nu is er gelukkig een oplossing.' Erik

Direct inzicht in jouw financiële situatie met De DSR Budgetmanager

De DSR Budgetmanager is een makkelijke app waarmee je de wekelijkse uitgaven in de gaten houdt. Het is vooral bedoeld de dagelijkse uitgaven voor boodschappen in bij te houden. Je loopt de winkel uit en voert direct de uitgaven in, makkelijk (en offline) op je telefoon.

Gratis kasboek app voor Iphone en Android
De Budgetmanager app is een makkelijk weekkasboek. Wat je aan het eind van de week bespaart gaat het spaarvarkentje in. De DSR Budgetmanager berekent na iedere invoer hoeveel je die dag nog mag uitgeven. Ook zie je eenvoudig wat er nog over is om de rest van de week te gebruiken.

Volledig privé uw financiën bijhouden in de app
De Budgetmanager is volledig privacyveilig, het heeft geen verbinding met het internet. Jij bent de enige die weet en ziet wat je uitgeeft en overhoudt. Bij goed gebruik zorgt de DSR Budgetmanager ervoor dat je niet rood komt te staan en inzicht krijgt in je financiën.

De app is gratis te downloaden voor Android en IOS toestellen in de Google Play App Store en de App Store van Apple.